pindakaas met vanille

Pindakaas maken is heel eenvoudig en tevens veel gezonder dan een pot uit de supermarkt. De potjes pindakaas uit de supermarkt bevatten allemaal heel veel suiker, en dat wil je eigenlijk niet in de pindakaas hebben. De potjes uit de supermarkt bevatten wel veel minder vet maar de suiker die erin zit wordt door je lichaam gewoon weer opgeslagen als vet. Het is dus veel beter om de natuurlijke vetten in de pinda’s binnen te krijgen dan de extra toegevoegde suikers. Er is ook pindakaas te krijgen zonder toegevoegde suikers. Maar waarom zou je pindakaas kopen wanneer je deze eenvoudig zelf binnen enkele minuten kan maken.

Naast de goede vetten die er in pinda’s zit bevatten deze ook natuurlijke vitamines zoals E, B3 en B9. In dit recept gebruiken we natuurlijke ongezouten pinda’s. Je kan ook experimenteren met andere noten of een andere soorten toevoegen aan de pinda’s.

Ingrediënten:

  • 1 kilo pinda’s, zonder schaal
  • 2 eetlepels pindakaasolie of Arachideolie
  • 1 eetlepel fijn zeezout (zout kan na smaak worden toegevoegd, let op dat je niet teveel zout gebruikt, persoonlijk vind ik minder zout lekkerder)
  • 1 Madagaskar Bourbon Vanillestokje (gesplitst en geschraapt)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden Celsius. Leg de pinda’s op een bakplaat en bak de pinda’s 10 minuten in de oven. Houd de pinda’s goed in de gaten, ze verbranden namelijk heel gemakkelijk.
  • Laat de pinda’s even afkoelen alvorens verder te gaan.
  • Doe de pinda’s, olie, zout en de vanille in een keukenmachine met scherpe messen. Vermaal de pinda’s totdat je de juiste dikheid hebt bereikt. Je kan zelf de dikte en knapperigheid bepalen door het mengsel wat langer of korter in de keukenmachine te laten. Dit zal voor iedereen persoonlijk zijn.
  • Wanneer je pindakaas klaar is kan je deze in potjes doen en tot 6 weken bewaren in de koelkast.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *