Dadel-walnoten broodcake

14 plakken – 85 minuten bereiding

Ingrediënten  

  • 50 gram boter
  • 150 gram mascobado suiker
  • 250 ml water
  • 250 gram gehakte, gedroogde, ontpitte dadels
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei, opgeklopt
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram ruw gehakte walnoten
  • 1 snufje zout

Bereiding  

Doe de boter, suiker, water, zout en dadels in een pan en breng op een laag vuur aan de kook. Verwijder dit van het vuur en roer er gelijk de natriumbicarbonaat door. Giet dit vervolgens in een mengkom en zet  het apart voor 25 minuten om af te koelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm van ongeveer 1 kilo in en beleg deze met bakpapier. Roer de vanille, het ei, de bloem en walnoten door het dadelmengsel, tot het goed gemengd is. Giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak 40-50 minuten. Steek er een spies in; deze moet er schoon weer uit komen. Wanneer dit niet het geval is moet de cake nog even blijven staan. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake daarna uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *