Onze vanille is olieachtig, buigzaam en vers. Wij hebben altijd een kleine voorraad beschikbaar. Zo blijven de vanillestokjes nooit te lang liggen en blijft de kwaliteit behouden. Volg onze bewaaradviezen op om te zorgen dat uw vanille voor lange tijd in topconditie blijft.

Uitpakken

Onze vanillestokjes worden geleverd in vacuüm verpakking of in glazen buisjes.

Als uw vanille in een vacuüm verpakking word geleverd, raden wij uw aan om het pakket pas te openen zodra uw ze ook daadwerkelijk gaat gebruiken.Wij adviseren u de vanillestokjes na ongeveer 6 maanden uit het vacuumverpakking te halen. Er kan dan wat bruine vloeistof in de verpakking zitten. Maak u hierover geen zorgen, dat is de olie die uit de vanillestokjes wordt geperst tijdens het vacumeren.

Als uw vanille in een glazen buisje zit raden wij u aan de bonen binnen 6 tot 8 maanden te gebruiken.

Opslag

Wikkel uw vanillestokjes strak in de plastic folie en sla ze op in een luchtdichte glazen of eenTupperware container. Dat voorkomt uitdroging van de vanillestokjes.

Wij verkopen speciale glazen buisjes voor het bewaren van uw vanillebonen. De buisjes zijn 16 centimeter lang met een aluminium dop die als luchtdichte zegel fungeert. De reden dat wij voor aluminium dopjes met plastic hebben gekozen is omdat een kurk of plastic dopje niet altijd lucht dicht afsluiten. Per buis kunt u, afhankelijk van de dikte,  3 tot 6 vanillebonen voor 8 tot 12 maanden bewaren. Een perfecte oplossing voor het bewaren van vanille.

Bewaren

Bewaar vanillestokjes nooit in de koelkast. Te koud bewaarde vanillestokjes kunnen uitdrogen en, als ze met vocht in aanraking komen, gaan schimmelen. Het is raadzaam de stokjes in een luchtdichte verpakking op een koele, donkere plaats te bewaren.

Luchten

Haal vanillestokjes om de paar weken uit de verpakking om ze een kwartiertje te luchten.

Houdbaarheid

Als u onze bewaartips opvolgt kan uw vanille tot 2 jaar goed blijven.
Wij raden u aan de hoeveelheid die u aanschaf af te stemmen op de hoeveelheid die u in de komen 6 tot 8 maanden gaat gebruiken.

Droge of beschimmelde vanillestokjes

Zijn uw vanillestokjes uitgedroogd of beschimmeld? Geen nood. U kunt ze revitaliseren door ze gedurende enkele uren in melk of warm water te leggen.
Als uw vanillestokjes kristallen bevatten hoeft u zich niet druk te maken. Deze kristallen zijn eetbaar en getuigen van een hoge kwaliteit vanille. Kristallen ontstaan op vanillestokjes als de vanilline, de belangrijkste smaakstof in vanille, vanuit de boon naar de oppervlakte komt tijdens het drogen.