Zelf Vanillepasta Maken

Na gebruik van vanille gooi je het stokje natuurlijk niet weg. Je kunt er prima vanille extract of vanille suiker mee maken. Maar op een gegeven moment zijn de restanten van de stokjes daarin ook wel uitgewerkt. Toch hoef je de gebruikte vanillestokjes dan niet weg te doen, want ook hier zit nog zeker smaak en aroma aan. Maak er vanillepasta van, zodat je echt de hele vanille-peul gebruikt. Wist je dat je voor 60ml vanillepasta al snel tussen de 15 en 20 euro betaald? En dat er aan kant en klare vanillepasta ook nog toevoegingen heeft als vanille extract en een verdikkingsmiddel? Reden genoeg om deze lekker zelf te maken. Het maken van de vanillepasta is ook nog eens erg leuk. En eenmaal geproefd wil je niet meer anders. Hier lees je hoe je dit eenvoudig zelf kunt maken met wat suiker, water en glucose.

Ingrediënten

  • Restanten vanille stokjes van ongeveer 5-8 vanille stokjes
  • 100 gr suiker
  • 100 gr water
  • 1 tl glucose

Bereidingswijze

  1. Snij de vanille stokjes in kleine stukjes en doe ze met de suiker in een hakmolen (van de staafmixer) en mix het geheel fijn.
  2. Doe deze vanillesuiker met het water en de glucose in een steelpan en breng aan de kook.
  3. Laat dit 15 minuten op een laag vuur inkoken en laat iets afkoelen.
  4. Doe het daarna nogmaals in de hakmolen en pureer dit volledig.
  5. Bewaar in een gesteriliseerde pot. 
  6. Indien de vanille pasta na een tijdje iets te stevig is voor gebruik kun je het iets verwarmen door het potje in een pan met warm water te leggen.

Geen tijd om zelf te maken? Koop dan een flesje vanillepasta van Nielsen en Massey

Hieronder ons eigen gemaakte pasta

vanillepasta
vanillepasta maken