Saffraanrijst origineel recept (Perzische stijl)

Saffraanrijst

In de Perzische keuken mag saffraanrijst niet ontbreken als bijgerecht. Het wordt meestal bij elke maaltijd geserveerd en maakt deel uit van de Perzische cultuur. Dit basis recept saffraanrijst mag dan ook niet ontbreken in de keuken. Het recept is super eenvoudig te maken met wat saffraan en olijfolie uit onze webshop.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kopjes rijst, ong. 300 gram
  • 6 tot 7 kopjes water
  • 1 eetlepel zout
  • 3 el olijfolie
  • 0,20 g saffraandraadjes

Bereiding:

Was de rijst verschillende keren grondig met warm water tot het water helder is. Breng 6-7 kopjes water met zout aan de kook, voeg de gewassen rijst toe en kook in ongeveer 8-9 minuten beetgaar (roer elke 2 minuten). Giet dan de rijst in een zeef en laat goed uitlekken. Doe 3 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de rijst toe (niet roeren). Wikkel de deksel van de pot in met een theedoek en dek af (de rijst verbrandt niet door het vacuüm). Kook de rijst nog 15 minuten op zeer laag vuur zodat de rijstkorrels losjes van de lepel vallen.

Maal de saffraan draden met vijzel en voeg toe aan een kopje (halfvol met heet water) en laat het een paar minuten staan ​​tot het geelachtig wordt. Haal ongeveer 5 eetlepels van de gekookte rijst eruit en voeg deze toe in een tweede kom, voeg het saffraan water toe en roer goed. Nadat je de witte rijst op een bord hebt geserveerd, versier je je heerlijke rijst met de gele saffraanrijst.

Onze tip: smelt voor het serveren van de rijst 25 gram boter en verdeel dit over de gekookte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.delicious-vanilla.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2479 reviews.