Saffraan thee puur en met een smaakje

Saffraan thee

Saffraan thee is een heel eenvoudige thee om te maken. Het enige wat je namelijk nodig hebt is wat goede pure saffraan draden. Saffraan thee drinken is ook nog eens heel gezond. Er zijn allerlei studies gedaan over de positieve werking er van. Doe maar eens een zoekopdracht in Google met saffraan gezondheid en er zijn talloze pagina’s te vinden waarbij saffraan helpt. Pas wel op met de informatie die op internet te lezen valt. Saffraan is nooit een vervanger van een medicijn en ga er nooit vanuit dat het een klacht op gaat lossen. Wel kan het prima ter ondersteuning zijn bij veel kwalen. Overleg daarom ook altijd met een arts wanneer je dit voor een kwaal gaat gebruiken. En houd je aan de maximale dosering van 1,5 gram per dag. Of liever, blijf daar onder zitten.

Pure saffraan thee

  • 12 draadjes saffraan of 10-15 draadjes gelang je smaak, experimenteer hier gewoon mee
  • 1 liter water

Bereiding

Kook het water, liefst niet tot 100 graden. Op 80 of 90 graden thee zetten is beter en hiermee word de thee ook niet bitter. Giet het water bij de saffraandraden en wacht een aantal minuten tot de thee mooi donker is gekleurd.

Saffraan thee met gember

Een hele gezonde variant is de thee met gember. Ook gember helpt tegen allerlei zaken en is daarom heel gezond, zeker in combinatie.

  • 12 draadjes saffraan
  • Ca 5cm gember
  • 1 liter water
  • Eventueel 3 eetlepels goede honing
  • Eventueel kanaal toevoegen voor de smaak

Bereiding

Kook een liter water op 80 tot 90 graden. Maal de gember fijn en voeg deze toe aan het water met de draadjes. Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken. Langer kan ook, de thee zal dan wat sterker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.delicious-vanilla.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2528 reviews.