Hoja Verde niet langer meer verkrijgbaar in Nederland

Hoja Verde Ecuador

Hoja Verde: Luxe chocolade uit cacaoland Ecuador

De chocolade van Hoja Verde is afkomstig uit een echt cacaoland, Ecuador. Dit land staat voornamelijk bekend om zijn cacaobonen, 10% van alle cacao komt uit Ecuador. Nu wordt er ook lokaal chocolade gemaakt van de bonen en daarmee is deze chocolade niet alleen heerlijk, maar ook nog eens eerlijk en duurzaam. Onder de fijnproevers en chocoladekenners was dit merk al langer een favoriet, maar het merk wordt nu ook steeds bekender bij het grote publiek. Deze chocolade valt bij iedereen in de smaak, een echte aanrader om eens te proberen.

Over het merk

In 1997 begon de Letort familie Hoja Verde als rozenkwekerij, maar al gauw stapten ze over op de productie van chocolade. Hoja Verde betekent groen blad, wat eerst op de rozen sloeg, maar ook prima bij de chocolade past, aangezien deze op een duurzame, biologische manier gemaakt wordt. Het overgrote deel van de cacaobonen wordt geëxporteerd, chocolade wordt voornamelijk in Europa gemaakt. Tot 2004 was er chocolade productie in Ecuador, Hoja Verde was één van de eerste bedrijven die hier mee begonnen. De chocolademaker verwerkt de cacaobonen in eigen land tot cacao en chocolade, zodat de verdienketen in het land blijft en de bevolking en het land profiteren van de winst. Tegenwoordig is het een groeiend merk dat in steeds meer landen verkocht wordt.

Arriba cacaobonen

De Arriba Nacional is de bekendste cacaosoort uit Ecuador en wordt gerekend tot één van de beste ter wereld. De cacaobonen die Hoja Verde gebruikt zijn afkomstig uit de provincie Esmaraldas, in het noord-westen van Ecuador. De plantages waar deze cacaobonen groeien bevinden zich in het oerwoud, waar de cacaobomen tussen de tropische planten groeien. Dit is beter voor het natuurlijke evenwicht en komt bovendien de smaak ten goede. Op de plantages worden natuurlijke hulpbronnen gebruikt en in stand gehouden. Door de ligging van de plantages en het klimaat krijgen de cacaobonen een specifieke smaak en aroma.

Bean to bar

De huidige trend is de bean to bar productie van chocolade, waarbij de chocolademaker zijn chocolade helemaal zelf maakt van cacaoboon tot reep. Zo kan de chocolatier de kwaliteit en smaak volledig bepalen en krijgt de chocolade een unieke smaak. Hoja Verde maakt zijn chocolade helemaal zelf na een strenge selectie van enkel de beste cacaobonen. Zij stellen niet alleen hoge eisen aan de kwaliteit van de bonen, maar ook aan de productie ervan. Duurzaamheid is daarbij heel belangrijk. Door de chocolademakers worden de bonen verwerkt tot cacao en deze wordt gebruikt om de chocolade te maken. Het complete eindproduct, de chocoladerepen, wordt vervolgens geëxporteerd.

Assortiment

De chocolade in het assortiment van Hoja Verde is gemaakt met een single varity cacao. Dat betekent dat er slechts één cacaosoort, de Arriba, gebruikt wordt. Het assortiment bestaat uit diverse pure chocolades en melkchocoalde, allemaal gemaakt met Arriba cacao, maar met een verschillende cacaopercentage. Het assortiment kent geen complexe smaken, maar is bijzonder in zijn eenvoud. Klassieke smaken die helemaal verfijnd zijn door het gebruik van de beste ingrediënten en zorgvuldige samenstelling. Van de melkchocolade tot de extreme pure chocolade, voor iedereen zit er in het assortiment van Hoja Verde wel wat bij.

Smaak

Er is een zeer zachte, milde pure chocolade met een cacaogehalte van 58% en daardoor zelfs bij liefhebbers van melkchocolade in de smaak valt. En dan heb je nog de écht pure chocolade met een cacaopercentage van 100%. Deze chocolade is heel krachtig, haast scherp van smaak.
Wie van puur houdt, moet deze ultieme pure chocolade echt eens geproefd hebben.
Daarnaast is er ook melkchocolade, die zich onderscheid doordat deze veel minder zoet is en de smaak van de cacao nog duidelijk te proeven is. Ook zijn er chocolades waar Arrabica koffiebonen of superfoods, zoals chia zaad of quinoa, aan toegevoegd zijn voor wat extra bite en smaak.

Verantwoord genieten

De chocolade is niet alleen biologisch en helemaal natuurlijk, maar ook nog eens heel eerlijk. Hoja Verde neemt een grote sociale verantwoordelijkheid. De cacaoboeren krijgen een eerlijke, hogere prijs voor hun cacaobonen en hebben meer zekerheid. Ook zorgt de chocolademaker voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking, in de fabriek. Ze bieden zeer goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast worden de cacaobonen duurzaam verbouwd. Dit is beter voor het milieu, maar ook voor de boeren zelf. Door het kopen van de chocolade draag je dus ook bij aan duurzame en eerlijke handel. Nog nooit was het zo makkelijk om iets goeds te doen, enkel door te genieten van lekkere chocolade!

Bijzondere chocolade

Hoja Verde maakt bijzondere chocolade. Bijzonder van smaak, doordat de beste Arriba cacaobonen worden gebruikt voor de chocolade. En bijzonder door het productieproces, wat helemaal gericht is op een eerlijke handel en duurzaamheid. Zo kun je zonder slecht geweten genieten van de lekkerste chocolade. Deze chocolade heeft een goed verhaal, maar is vooral gewoon heel erg lekker!

Niet meer verkrijgbaar in Nederland

Met heel veel passie hebben wij afgelopen jaren Hoja Verde chocoladerepen mogen verkopen. Helaas zijn de chocoladerepen niet meer voor de Nederlandse markt te verkrijgen waardoor wij helaas afstand van dit merk hebben moeten nemen. Mocht de chocolade in de toekomst toch weer naar Nederland komen dan zullen wij deze zeker weer opnemen in het assortiment.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.delicious-vanilla.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2557 reviews.