Crema Catalana betekent Catalaanse room. Het is een karakteristiek nagerecht op custardbasis en behoort tot de hoogtepunten uit de Spaanse keuken.
Benodigdheden
Bereiding
- Splijt de vanilleboon over het midden en haal het merg eruit.
- Doe de suiker en eierdooiers in pan met dikke bodem en klop ze tot een schuimig mengsel.
- Doe ondertussen de melk met vanillemerg erin op een laag vuur aan de kook. Laat de melk ongeveer een kwartier trekken.
- Verhit de pan met dikke bodem en giet nu, al roerend, de kokende melk bij het mengsel in de pan. Blijf roeren tot u een lobbige custard heeft.
- Giet de custard in schaaltjes en bestrooi hem met een laagje rietsuiker.
- Pak uw brander en smelt de suiker tot een mooi goudbruin laagje.
Buen provecho!
Tip: Heeft u het schilletje van de vanillepeul bewaard? Gebruik hem om vanillesuiker te maken.