King krab met vanille-olie en appel

Schaaldieren en vanille gaan verbazend goed samen. Zo ook King krab. En dit gerecht is ook nog eens verbazend eenvoudig te maken.

Benodigdheden

  • 2 granny Smith appels, in kleine stukjes
  • 1 vanillestokjes, over de lengte gespleten
  • 300 ml olijfolie
  • 1 schaar van de King krab of 150 gr. krabvlees

Let op! Maak de vanille-olie minmaal een week van tevoren.

Bereiding

  • Vanille-olie: Splijt een vanillepeul over de lengte en doe hem in een fles. Verwarm een ruime hoeveelheid tot hij lauwwarm is. Let op! Gebruik een milde olijfolie. Olie met een te sterk aroma doet afbreuk aan de vanillegeur en -smaak. Giet de olie in de fles, doe de dop erop en laat hem afkoelen. Laat de olie minstens een week staan.
  • Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  • Doe de appelblokjes in een kom en giet er citroensap om te voorkomen dat de appel verkleurt.
  • Voeg ongeveer 3 eetlepels vanille-olie toe en laat het geheel een paar minuten staan. Zo kan de olie goed in de appel trekken.
  • Snijd het krabvlees zo mogelijk in plakjes. Geplukt mag ook.
  • Doe het appelmengsel in een metalen ring op een bord en druk het geheel goed aan. Leg vervolgens het krabvlees erop. Vergeet het stekertje voor het serveren niet te verwijderen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie