Vanille-ijs op custardbasis

Een overheerlijk recept voor het maken van romig vanille ijs op custardbasis.

Benodigdheden

  • 3 eierdooiers
  • 1 vanillestokje
  • 50 G bastardsuiker
  • 200 ML volle melk
  • 200 ML slagroom

Bereiding

  • Klop de eierdooiers en suiker tot een witte, romige massa.
  • Halveer de vanillestokjes over het midden en doe ze met de melk in een pannetje. Breng dit aan de kook op een zacht vuur.
  • Giet de warme melk vervolgens langzaam door het eiermengsel. Giet het geheel terug in de pan. Zet de pan op een laag vuur en verwarm de massa al roerend tot 80 graden. U zult zien dat het mengsel wat dikker wordt. U kunt de dikte controleren door een lepel in het mengsel te houden, hem eruit te halen en met uw vinger een streep over het midden van de achterkant van uw lepel te trekken. Blijft et een streep op de achterkant van de lepel staan, dan kunt u de pan van het vuur halen en het geheel laten afkoelen. Nu heeft u custard gemaakt.
  • Laat de custard afkoelen en klop vast wat slagroom. Als de slagroom lobbig is spatelt u deze door uw custard mengsel.
  • Doe het slagroom-custard mengsel in de ijsmachine en laat deze draaien tot uw ijs de door u gewenste dikte heeft.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie