Cheesecake Lemon Curd (Of andere smaak Curd)

Cheesecake Lemon Curd

Curd is typisch zo’n product waar je standaard een potje van in huis moet hebben. Naast dat curd namelijk heerlijk smaakt op een broodje, door de yoghurt of als topping voor je ijscoupe, kun je er ook verschillende gerechten mee bereiden of taarten mee bakken. Een goed voorbeeld van een taart die je echt eens moet uitproberen is deze cheesecake met curd. Want naast dat de cheesecake met curd overheerlijk is, is hij ook nog eens super snel en makkelijk om te maken. Ideaal voor iedereen die in een handomdraai een indrukwekkend dessert op tafel wilt zetten, als je iets te vieren hebt of gewoon omdat je van bakken én lekker eten houdt!

Recept voor cheesecake met lemon curd (of andere curd)

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten, plus minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten:

  • 100 gram koekjes (je kunt voor dit recept zowel biscuitjes als kandijkoekjes of haverkoekjes gebruiken)
  • 65 gram boter
  • 300 gram roomkaas
  • 2 limoenen
  • 20 gram maizena
  • Blikje gecondenseerde melk
  • Een potje lemon curd of andere lekkere curd (kies jou favoriete smaak)
  • Optioneel: slagroom en zomerfruit voor de topping

Hoe maak je de cheesecake met curd?

  1. Maal de koekjes fijn tot een soort meel in de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, kun je dit natuurlijk ook doen met behulp van een plastic zak en een deegroller.
  2. Smelt de boter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is, voeg je deze aan het koekjesmeel toe.
  3. Vet de springvorm in met boter en verdeel het mengsel met boter en koekjesmeel over de springvorm. Dit wordt de bodem van je cheesecake!
  4. Bak de bodem vervolgens af in de oven (ongeveer 10 minuten op 170 graden).
  5. Laat de springvorm goed afkoelen.
  6. Maak ondertussen de vulling van je cheesecake door de roomkaas, het sap van de limoenen én wat rasp, de maizena en de gecondenseerde melk door elkaar te mixen in de blender.
  7. Zodra de bodem van je cheesecake écht is afgekoeld, kun je hem vullen met het bovenstaande mengsel. Zet de springvorm vervolgens zo’n minimaal 2 uur in de koelkast. Langer, een nachtje bijvoorbeeld, mag natuurlijk ook.
  8. Zodra je cheesecake is opgestijfd, kun je hem decoreren met de curd, een toefje slagroom en wat zomerfruit naar keuze. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.delicious-vanilla.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 798 reviews.