Chocolade fudge

Dit recept kwam ik onlangs tegen op bijzonderspaan.nl. Het is een eenvoudig recept voor het maken van chocolade fudge. Het leuke aan het recept is dat het ruimte laat voor eigen toevoegingen. Zo heb ik pure choclade, sinaasappelrasp en vanille-extract erbij gedaan. Uiteraard hoeft u mijn voorbeeld niet te volgen, u kunt naar hartelust experimenteren met andere vruchten, essences en specerijen.

Benodigdheden

  • 340 gram pure of melkchocolade of een combinatie van beide.
  • 1 blikje of 400 G gecondenseerde melk (verkrijgbaar bij supermarkten en toko’s)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel slagroom

Bereiding

  • Maak de chocolade klein of gebruik chocolade druppels.
  • Meng de chocolade door de gecondenseerde melk en verhit het geheel au bain-marie. Blijf met een houten lepel in het mengsel roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur en roer de boter, slagroom en specerijen erdoorheen. Nu heeft u fudge. Proef of de smaak naar wens is.
  • Stort de fudge op een met bakpapier of huishoudfolie bekleed bakblik en laat het opstijven in de koelkast.
  • Haal de fudge uit het bakblik, verwijder bakpapier of huishoudfolie. Snijd het snoepgoed eerst in repen, daarna in blokjes en bewaar het in een luchtdichte doos; eventueel in de koelkast.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie