Zomerse Pasta Salade met Zalm en Olijven

Zomerse Pasta Salade met Zalm en Olijven

Dompel jezelf onder in de smaken van de zomer met onze kleurrijke en voedzame Zomerse Pasta Salade met Zalm en Olijven. Deze verfrissende salade, die barst van de mediterrane smaken, is een feest voor het oog en de smaakpapillen. Sappige cherrytomaten, frisse komkommer en aardse bieten vormen de basis van deze salade, terwijl stukjes gerookte zalm en plakjes hardgekookt ei zorgen voor een eiwitrijke vulling die je lang een voldaan gevoel zal geven.

Elke hap van deze salade is een smaakexplosie, dankzij de pittige dressing van olijfolie, fris citroensap, scherpe mosterd en knoflook. Maar het zijn de zwarte olijven die het echte geheime ingrediënt vormen, met hun unieke, zoute smaak die prachtig contrasteert met de zoetheid van de bieten en tomaten.

Dit recept is perfect voor een lichte lunch op een warme zomerdag, een bijgerecht bij een barbecue, of zelfs als hoofdmaaltijd voor de vegetariërs in je leven (zonder de zalm, natuurlijk!). En het beste van alles? Het is eenvoudig te maken en kan van tevoren worden bereid, zodat je meer tijd hebt om te genieten van die lange, luie zomerdagen. Laten we beginnen!

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze, bij voorkeur een goede pasta
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 gekookte bieten
  • 1 komkommer
  • 150 gram zwarte olijven
  • 4 hardgekookte eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de dressing:
    • 4 eetlepels olijfolie, gebruik hiervoor goede olijfolie
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 theelepel mosterd
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de gekookte bieten en komkommer in blokjes. Snijd de olijven in ringen. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
  3. Meng de afgekoelde pasta met de zalm, tomaten, bieten, komkommer, olijven en eieren in een grote kom.
  4. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, mosterd en geperste knoflook in een kleine kom te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de dressing over de pastasalade en meng goed.
  6. Serveer de salade direct of laat hem in de koelkast staan tot hij nodig is.

Geniet van je zomerse pasta salade met zalm en olijven!

product tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.delicious-vanilla.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2516 reviews.