Stoofpotje met chutney

stoofpotje met chutney

Chutney is een soort jam uit India en Pakistan die zich heerlijk laat combineren met vlees, op een broodje of als bijgerecht bij de barbecue. Daarnaast kun je chutney in verschillende gerechten verwerken, waaronder in een stoofpotje. Hieronder beschrijven we een niet al te ingewikkeld maar wel super lekker recept met chutney voor jou. Ideaal om je gezin en gasten mee te verassen!

Bereidingstijd:
Half uur bereidingstijd, vervolgens ongeveer 2,5 uur laten stoven

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 700 gram runderlapjes
  • 1 grote ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode paprika
  • 2 flesjes bier
  • Een scheutje olijfolie
  • 4 eetlepels mango chutney of een andere chutney naar smaak
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Een paar laurierblaadjes
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je het stoofpotje met chutney?

  1. Maak een marinade van olijfolie, kerrie, paprikapoeder, peper en zout.
  2. Wrijf de runderlapjes in met de marinade en plaats het vlees vervolgens zo’n 15 minuten in de koelkast. Langer mag natuurlijk ook.
  3. Snijd de ui en de paprika in kleine stukjes.
  4. Braad het vlees kort even aan (met olijfolie of boter) in de koekenpan samen met de ui en paprika.
  5. Doe vervolgens de ui, paprika en tomatenblokjes in een braadpan. Voeg het bier toe.
  6. Laat de uien, paprika en tomatenblokjes even lekker pruttelen terwijl je het vlees in hapklare stukjes snijdt.
  7. Voeg het vlees toe.
  8. Zodra alles aan de kook is, voeg je wat laurierblaadjes en de chutney toe. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
  9. Laat het vlees zo’n 2,5 uur stoven.
  10. Check tussendoor of je stoofpotje niet te droog wordt en of het vlees al zacht is. Eventueel kun je een scheutje water toevoegen als het stoofpotje wat droog is of wat maizena/bloem als het stoofpotje juist te waterig is.

Serveertips voor het stoofpotje met chutney

Dit stoofpotje is ideaal om te bereiden als je gasten verwacht. Jij kunt namelijk ruim van te voren beginnen met de voorbereidingen en kletsen met je gasten terwijl het stoofpotje staat te stoven. Zorg er wel voor dat je op tijd begint (minstens 3 uur voordat je aan tafel wilt). Maak als voorgerecht eventueel een soepje met wat stokbrood klaar. Serveer het stoofpotje met chutney vervolgens met wat verse frietjes en een frisse salade. Drink bij het stoofpotje een soepele rode wijn of een lekker koud biertje. Eet smakelijk!

Welke chutney kies je bij dit stoofpotje?

In principe kun je elke chutney gebruiken voor dit recept. Zo smaakt een zoete chutney zoals een mango chutney heerlijk in combinatie met het rundvlees, maar kun je ook voor een pittige variant kiezen als je daar van houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.delicious-vanilla.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 798 reviews.