Vanille-ananas met mascarpone

Een super eenvoudig recept waarmee u de sier kunt maken bij uw vrienden.

Benodigdheden

  • 1 verse ananas
  • 2 eetlepel honing
  • 1 vanillestokje, over het midden gespleten.
  • 250 G mascarpone
  • 2 eierdooiers
  • suiker

Bereiding

  • Schil de ananas en snijd hem in vier gelijke delen over de lengte. Haal vervolgend de nerf eruit. Snij de stukken ananas in blokjes en doe ze met de honing en vanillestokjes in een pan op een middelhoog vuur. Verhit het geheel ongeveer 9 a 10 minuten. Roer af en toe zodat de ananas een mooi goudbruin kleurtje krijgt. Haal de pan van het vuur, laat het mengsel afkoelen.
  • Doe de eierdooiers en de suiker (naar smaak) samen in een kom en klop ze door elkaar tot u een witte massa heeft. Klop daarna de mascarpone door het mengsel.
  • Vul mooie glazen met een laagje mascarponeroom en verdeel de afgekoelde stukjes ananas over de glaasjes.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *