Een heerlijke balsamico vinaigrette voor over onder andere de salade maak je eenvoudig zelf met was basis producten uit onze webshop.
Ingrediënten:
- 60 ml balsamico azijn
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
Bereidingswijze:
- Neem een kleine kom en voeg de balsamico azijn toe.
- Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je constant roert met een garde. Dit zorgt voor een emulsie tussen de azijn en olie.
- Voeg het grof zeezout, zwarte peper en de gehakte knoflook (indien gewenst) toe. Blijf roeren tot alles goed vermengd is.
- Proef de vinaigrette. Als je vindt dat het te zuur is, voeg dan wat meer olijfolie toe. Als het te olieachtig is, voeg dan wat meer balsamico azijn toe. Voeg indien nodig meer zout en peper toe.
- Je kunt de vinaigrette direct over je salade gieten of in een luchtdichte container bewaren in de koelkast voor later gebruik. Het is het beste als je het binnen een week gebruikt.
Deze vinaigrette past goed bij veel verschillende soorten salades, dus experimenteer en kijk welke combinaties je het lekkerst vindt!