Tiramisu met vanille en frambozen

Tiramisu van oorsprong een heerlijk Italiaans dessert op basis van romige mascarpone-kaas. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als maak mij blij.

Benodigdheden

  • 3 eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 80 gram poedersuiker
  • 18 lange vingers
  • 125 gram verse frambozen
  • 60 gram pistachenootjes (gepeld)
  • 4 Chocolade zandkoekjes
  • 1 glaasje Amaretto

Bereiding

  • Pureer de frambozen met 30 gram poedersuiker (hou er een paar achter voor het ganeren)
  • Hak de lange vinger in kleine stukje en bedek de bodem van het glasje ermee en druk dit aan met je vingertoppen. Giet er vervolgens een sheutje Amaretto overheen. Dan mag er een laagje gepureerde frambozen overheen. Zet vervolgens de glaasjes in de koelkast.
  • Splits de eieren in twee aparte kommen. Klop de eidooiers met 25 gram suiker los tot het wit word, meng vervolgens de mascarpone erdoorheen en roer deze glad zodat er geen klontjes ontstaan. Klop het eiwitten stijf met 25 gram suiker. Spatel dit door het mascarpone eier mengsel.
  • Schenk de mascarponeroom in glaasjes boven op de lange vingers en frambozen puree. Zet ze 2 koud weg. Hak de pistachenootjes en chocoladezandkoekjes fijn en gebruik deze voor het ganeren samen met de frambozen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie